۱۳۸۹ اردیبهشت ۸, چهارشنبه

ایام فاطمیه ، شهادت حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها را به حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه و تمامی محبان آن حضرت تسلیت عرض می نماییم

تقديم به تو

آرى به تو اى بانوى بانوان سالار پرشكوه انديشمندان و شايستگان اى محبوبه ى خدا و پيامبر اى مام گرانمايه ى پدر اى مادر والاى امامت راستين اى قامت برافراشته ى شهامت اى سنبل زيباى شرافت اى نمونه ى جاودانه انسانيت اى آئينه ى تمام نماى حقيقت اى تجسم راستين شريعت اى راز و رمز آفرينش اى الگوى هميشه جاويد راه رهايى اى تجليگاه ارزشهاى والاى انسانى آرى به تو تقديم مى دارم.
به تو كه چشمه ساران دانش و بينش از شاخسار وجودت جارى بود.
به تو كه گوهر ايمان و مرواريد عفاف و هنر عملكرد شايسته و بايسته در زندگى ات موج مى زد.
به تو كه كفه ى شخصيت زن را در ترازوى تاريخ وزن و قدر و شكوه و منزلت بخشيدى.
به تو كه يكتاپرستى و عشق به خدا و مردم خواهى و بشردوستى و آرامش و امنيت انسانها برنامه ى زندگى ات بود.
آرى به تو تقديم مى دارم.
به تو كه همچون چشمه ى جوشان مى جوشيدى.
بسان اقيانوس مواج مى خروشيدى.
همانند آبشارهاى ريزان نيرو و حركت پديد مى آوردى.
همانند آفتاب بلند مى تابيدى و كوه آسا استوار و سرافراز سر برآسمان فضيلتها و ارزشها مى سائيدى. و چون خورشيد فروزان همه را از انوار درخشان و طلايى بهره ور مى ساختى و همانند ماه نظاره گر و نگران روند جامعه و تاريخ بودى.
آرى به تو تقديم مى دارم.
به تو كه بيدادگران شقاوتمندانه در حقت ستم روا داشته و حرمت حريمت را كه نگهبانش، فرشتگان خدا بودند، رعايت نكردند و درب خانه اى را به آتش كينه ها و عقده ها و حقارت هايشان سوزاندند كه فرشته ى وحى و دريافت دارنده ى آن، براى ورود، اجازه مى گرفتند.

به تو كه دنياطلبان، حق همتا و همسنگر و همراز زندگى ات، سرور ايمان آوردگان و حقوق تو را، اى مادر فضيلت ها و اى تبلور شايستگى ها و اى تجسم كرامتها!ناجوانمردانه پايمال ساختند و كوشيدند تا چشمه ى وجودت را از درخشش و جوشش بازدارند.
به تو كه دژخيمان بى هيچ ذره اى شرم و حيا از پدرت پيامبر، تو را ميان در و ديوار فشردند و مشعل پرفروغ زندگى ات را در اوج درخشش و نورانيت جوانى و طراوت و شكوفايى فسردند.
به تو كه بازيگران با به فراموشى سپردن آن همه سفارشات پيامبر و آن همه روشنگرى در شكوه و عظمت و قداستت، با ادعاهاى پوچ حقوقت را پايمال ساختند و آنگاه براى اثبات دروغ رسواى خويش و ناروا نشان دادن حقيقتى كه تو بر لب داشتى، گواهان دروغين تراشيدند.
فاطمه جان! اگر آنروز تو و همتاى گرانقدر و فرزندان ارجمندت را كنار پيكر سرد و پاك پيامبر تنها نهادند و براى حق كشى و تجاوز به حقوق شما و جامعه ى نو بنيادى كه شما خاندان پرشكوه محمد صلى الله عليه و آله معمار آن بوديد،بنام ديانت و خلافت به سقيفه رفتند و آنچه را نمى بايست به آن دست يازيدند،اينك بنگر كه چگونه ديدگان ميليونها زن و مرد در اندوه رحلت جانكاه پدرت باران اشك مى بارند و در غم تنهايى شما سرشك تلخ به دامن مى ريزند و زانوى ماتم به سينه مى فشرند.
اگر آن روز آن بيدادگاه فرمايشى رياكاران، سخنان حق طلبانه و قانع كننده و لبريز از حقانيت تو را به دروغ، توجيه و تاويل و تفسير كرد، اينك بنگر چگونه آواى سخنان جانبخش ات همه جا طنين افكنده و درستى گفتار و آينده نگرى دقيق تو را، به حق طلبان نمايانده است.
اگر آن روز در مسجد مدينه تنهاى تنها از حقوق پايمال شده ى خود و شوى گرانقدر و امت پدرت دفاع كردى و از آينده ى وخامت بار و بحرانهاى ويرانگر و هستى سوزى كه راه خويش را از اسلام واقعى جدا مى ساخت و در ستار دين خودكامگى و قدرت طلبى را مى جست، هشدار دادى، اينك بنگر قلمها و خامه ها به پاسدارى از حقايقى كه تو راهگشا و پيشاهنگ آن بودى، چگونه برخاسته و چگونه بسان ناوكى بر قلب غاصبان و خودكامگان قرون و اعصار نشانه مى روند.
آرى، به خودت و آخرين فرزند معصوم و برگزيده ات،امام مهدى برافرازنده ى پرچم عدالت و آزادى بر بام بلند گيتى، آن بزرگ اصلاحگر عصرها و نسلها تقديم مى دارم.

ارادت مارا بپذیر ای مادر منتظران .

۱۳۸۹ اردیبهشت ۶, دوشنبه

چکیده گزارش 6 ماهه

باسمه تعالی

زکوی یار می آید نسیم باد نوروزی از این باد ار مدد خواهی چراغ دل بر افروزی
باور کنیم که ماندنمان در کنار یکدیگر « محدود » است . پس بیاییم محبتمان را به یکدیگر « نامحدود » کنیم
یا مُقَلِبَ القُلوبِ وَ الاَبصار یا مُدَبِّرَ الَیلِ وَ النَّهار یا مُحَوِّلَ الحَولِ وَ الاَحوال
حَوِّل حالَنا اِلی اَحسَنِ الحال
همکار محترم ، برادر بزرگوار ، خواهر گرامی ، دانش آموز معزز ؛ با سلام
بهار دل انگیز و نوروز باستانی 89 در حال آمدن است ، به فرموده امیر المومنین حضرت علی علیه السلام « هر روز که در آن معصیت نباشد عید است » ترک گناه ، تطهیر ظاهر و باطن ، نظافت لباس و خانه و محیط کار ، تغییر روش های غلط زندگی به روش های صحیح ، تجلیل از والدین ، دید و بازدید و صله ارحام ، اداء حقوق الناس ، راضی شدن از مردم و راضی نمودن دیگران که به عللی از ما ناراضی هستند ، شاد نمودن دلها با هدیه و بخشش ، عیادت مریض ، دستگیری از فقرا و مستمندان ، ذکر و توجه قلبی و لسانی به خداوند متعال و توسل به اهل بیت علیهم السلام و ... تماماً از اموری هستند که از علائم استجابت دعای ما هنگام سال تحویل و موجب تحول و تکامل در روح و نفس انسان می باشند .
بدینوسیله حلول سال نو و بهار پر طراوت را که نشانه قدرت لایزال الهی و تجدید طبیعت می باشد به شما بزرگوار و خانواده محترم تبریک و تهنیت عرض نموده سالی سرشار از شادی ، برکت و معنویت را از درگاه خداوند متعال و سبحان برایتان آرزو و ازحضرتش مسئلت می نماییم که حال ما را به احسن حال تبدیل نماید .


بنام خداوند جان و خرد کزین برتر اندیشه برنگذرد
سال همت مضاعف ، کار مضاعف گرامی باد

یک نظام تعلیمی و تربیتی موثر و کار آمد و سازمان یافته ، منطبق بر نیاز های پیچیده و گسترده جامعه ، می تواند نقش مفیدی در حل بسیاری از مسائل و مشکلات ایفا نماید . اگر استعداد ها و روحیات به درستی هدایت شوند و امکان رشد و ترقی نوجوانان محصل در ابعاد تعلیمی و تربیتی فراهم شود ، بسیاری از معضلات حل شده و نیرو های جوان با خلاقیت و ابتکار ، خود راه را برای تعالی و پیشرفت خود و جامعه هموار خواهد کرد .
مدارس جمهوری اسلامی ایران در نواحی مختلف شهر کویته پاکستان من جمله مناطق علمدار رود و بروری با داشتن 1537 دانش آموز دختر و پسر در مقاطع مختلف تحصیلی از ابتدایی تا پایان مقطع پیش دانشگاهی از بزرگترین مجتمع های آموزشی و پرورشی جمهوری اسلامی ایران در شبه قاره هند می باشد که با یاری و نصرت خداوند و با تلاش و همت همکاران گرانمایه در سرپرستی محترم شبه قاره هند و همچنین عزیزان اعزامی در شهر کویته و سایر پرسنل فداکار عرصه مقدس تعلیم و تربیت در این سامان با نهایت اخلاص ، تمام توان خویش را صرف شکوفایی استعداد های بالقوه دانش آموزان عزیز نموده و قدم های موثری را در جهت تعالی و رشد علمی و فرهنگی آنان برمی دارند .
از عوامل موثر در موفقیت های کمی و کیفی این مجتمع می توان به موارد زیر اشاره نمود :
· بالا بودن کیفیت نظام آموزشی پویا و ارزشمند آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران .
· حضور دبیران متخصص و متعهد اعزامی که متاسفانه به مرور زمان کاهش یافته است .
· توجه خاص نظام آموزشی در امر تربیت انسانی ـ اسلامی که به شدت مورد علاقه ی اولیای دانش آموزان منطقه می باشد .
· دید و بازدید های مسئولان بلند پایه نظام ارزشمند جمهوری اسلامی از این مدارس جایگاه مجتمع آموزشی ج .ا .ایران را ارتقاء بخشیده و از اهمیت ویژه ای برخوردار نموده است .
· نظارت مستمر و دقیق بر فعالیت های آموزشگاه ها از سوی مدیریت مجتمع کویته و سرپرستی محترم شبه قاره .
· کیفیت خوب کتب درسی توأم با به روز بودن شیوه های آموزشی و اطلاعات علمی .
· علاقه مندی قابل توجه دانش آموزان و دبیران بومی در امر تعلیم و تربیت .
· مراجعه مسئولان و دبیران سایر مدارس فارسی زبان کویته جهت ثبت نام فرزندانشان در مدارس ج . ا .ایران که این قضیه به خودی خود دلیل روشنی است بر بالا بودن کیفیت آموزشی ـ تربیتی مدارس ج .ا .ایران در کویته چون آنان خودشان گردانندگان مدارسی در این شهر هستند و بر اساس اعتقادی که به مدارس جمهوری اسلامی ایران دارند فرزندان خویش را نه در مدارس خودشان بلکه در مدارس ج .ا .ایران می فرستند و خیلی هم از این وضع راضی هستند که این امر در ایجاد را بطه سالم بین مدارس منطقه نیز تاثیر خوبی گذاشته است .
اینک ضمن اظهار قدر دانی و امتنان مزید از نظام مقدس ج .ا .ایران اخصاً عزیزان فرهنگی در اداره کل مدارس خارج از کشور و همچنین سرپرستی محترم مدارس در شبه قاره که امکانات قابل توجهی را به خاطر پرورش فرزندان و آینده سازان جامعه اسلامی صرف فعالیت های آموزشی و پرورشی می نمایند و در جهت اهداف و آرمان های والای امام راحل (ره) که همانا کمک و مساعدت به مستضعفین عالم است از هیچ گونه سعی و تلاشی فروگذار نمی کنند . بدین وسیله چکیده ای از فعالیت های علمی و فرهنگی مجتمع آموزشی ج . ا .ایران در کویته به نظر مسئولین بزرگوار و اولیای محترم امور می رسانیم .
امید است با کمک پروردگار لایزال و با بهره گیری از رهنمودهای نیک مسئولان محترم آموزش و پرورش بیش از پیش دین خود را نسبت به آرمان های والا و با قداست امام و انقلاب ادا نماییم .
همچنین امیدواریم گزارش آتی که مبین قسمت هایی از عملکرد علمی ، تربیتی و فرهنگی مجتمع آموزشی کویته می باشد و در چندین بخش مترتب است ، بتواند تصویر کلی و روشنی را در مجموعه های آموزشی و پرورشی نشان دهد .

امیر مومنان خطاب به کمیل ابن زیاد فرمودند :
يا كميل ان رسول الله‏صلى الله عليه وآله ادبه الله وهو ادبني وانا اؤدب المؤمنين و اورث ادب المكرمين;

اى كميل! پيغمبر اكرم‏صلى الله عليه وآله را خدا تربيت كرد و آن حضرت مرا تربيت نمود و من نيز اهل ايمان‏راتربيت نموده و آداب پسنديده را به آنها ياد مى‏دهم.

الف ) فعالیت های آموزشی
فعالیت های مجتمع قبل از شروع سال تحصیلی :
1. از اواسط تیر ماه سال 88 با عنایت سرپرست محترم مدارس در شبه قاره جناب آقای خرازانی فضای آموزشگاه های مدارس بعد از حدود 10 سال رنگ آمیزی شد . این امر سبب شاداب سازی ، تمیزی و ایجاد روحیه طراوت در دانش آموزان گردید
2. در آغاز شهریور ماه همه کلاس ها ، اتاق ها ، نماز خانه ها ، کتابخانه ها ، آزمایشگاه ها ، سرویس های بهداشتی و مخزن های آب تمیز و شست و شو گردید . و سایلی که نیاز به ترمیم داشتند ، مرمت شدند .
3. حوزه امتحانات نهایی سوم متوسطه ، هماهنگ و داخلی مرتب و پارچه ها و پوستر های حاوی جملات آرامش دهنده و امید بخشی به در و دیوار حوزه ها نصب گردید .
4. ابلاغیه های عوامل اجرایی و مراقبین حوزه امتحانات نهایی شهریور ماه سوم متوسطه که از سوی سرپرستی محترم ارسال گردیده بود و همچنین تعیین مراقبین و عوامل اجرایی ، مسئول تکثیر و مطلع نمودن آنان در امتحانات هماهنگ و داخلی .
5. برگزاری امتحانات شهریور ماه به نحو مطلوب و بدون هیچگونه مانع و مشکل .
6. تصحیح اوراق امتحانی و تکمیل فرم ریز نمرات توسط دبیران مربوطه و ثبت در سیستم در اسرع وقت .
7. اعلام نتایج امتحانات شهریور و بررسی اعتراضات دانش آموزان .
8. اعلام زمان و شرایط ثبت نام به دانش آموزان و نصب آن در تابلوی اعلانات مدارس .
9. ثبت نام دانش آموزان طبق دستور العمل و شرایط وضع شده از سوی مجتمع با هماهنگی سرپرستی محترم در شبه قاره .
10. تعیین سازمانبندی مدارس و توزیع ابلاغیه به نیروها .


فعالیت های مجتمع در آغاز سال تحصیلی
1. پروژه مهر .
شاداب سازی محیط آموزشی از قبیل رنگ آمیزی و تر و تمیز کردن فضا ها ، تهیه ملزومات آموزشی اعم از میز ، نیمکت ، تخته و وسایل مورد نیاز ، نصب تزئینات و پارچه هایی جهت استقبال از دانش آموزان .
2. برپایی جشن آغاز سال تحصیلی .
3. ارسال ابلاغ موارد 19 گانه به مدارس تحت پوشش .
با توجه به دستور العمل پروژه مهر که قبلاً از سوی سرپرستی محترم شبه قاره دریافت شده بود .
4. تنظیم برنامه هفتگی با رعایت اصول و توصیه های مربوط به برنامه ریزی .

5. تفکیک دانش آموزان هر پایه بر اساس معدل و آمار و تعیین کلاس های آن .
6. تفکیک کتب درسی ارسالی از ایران بر اساس جدول آمار مدارس ج .ا .ایران در کل شبه قاره .
در ضمن کتب درسی طبق آمار مدارس ، بسته بندی و به سایر شهر های مختلف پاکستان ارسال گردید .
7. تنظیم دفاتر حضور و غیاب کارمندان ، دفاتر کلاسی و انضباطی برای دانش آموزان .
8. تشکیل جلسات شورای دبیران بصورت ماهانه و انتخاب نماینده دبیران در اولین جلسه شورای دبیران مدارس .
9. تشکیل شورا های دانش آموزی بر اساس انتخابات در میان دانش آموزان هر مدرسه .
10. تشکیل جلسه عمومی اولیاء و مربیان و انتخاب نمایندگان اولیاء و مربیان بر اساس رأی گیری در هر مدرسه .

11. تنظیم جدول پیش بینی زمان تشکیل جلسات شورای دبیران ، انجمن اولیاء و مربیان و ... که در طول سال انجام خواهد شد از هر مدرسه بصورت جداگانه .
12. دعوت از اولیای دانش آموزان ضعیف و مشکل دار جهت بررسی و یافتن ریشه ضعف و مشکلات آنان .
13. جمع آوری و ارسال برگ های امتحانات نوبت اول جهت بررسی توسط دبیران متخصص و سر گروه های آموزشی در مجتمع فجر .
14. تنظیم برنامه های امتحانات نوبت اول و ارسال به مدارس جهت اطلاع رسانی بموقع به دانش آموزان .
15. تلاش در جهت رعایت مقررات امتحانات و برنامه ریزی در جهت برگزاری امتحانات بطور سالم و رعایت امانتداری در این خصوص و سرکشی و نظارت از حوزه های امتحانی مدارس .
16. برقراری ارتباط با معلمین و دانش آموزان از طریق صندوق ارتباط با مدیریت مجتمع و اشراف بر فعالیت های آموزشی و پرورشی مدارس از طریق ناظر مدارس .
17. برگزاری جلسات پرسش و پاسخ مدیریت مجتمع با دانش آموزان مدارس .
این عمل با عث می شود تا دانش آموزان مستقیماً مشکلات و مسائل خود را با مدیر مجتمع در میان بگذارند و پاسخ های خود را دریافت نمایند که اکثر تقاضا های بچه ها و نیازمندی های مدارس تابحال بنحو مطلوب پاسخ داده شده است .
18. بررسی و تنظیم پرونده های دانش آموزان از نظر شرایط سنی و شرایط ... .
19. انجام انتخاب واحد دانش آموزان سال سوم متوسطه برای دروس افتاده .
20. ثبت نام و انتخاب واحد داوطلبان آزاد و ارسال مدارک آن به سرپرستی .
21. پی گیری وضعیت تحصیلی دانش آموزان از طریق لیست های دبیران و امتحانات ماهانه و نمرات مستمر کلاسی .
22. صدور کارنامه ماهانه و ارائه به اولیاء
این امر موجب گردیده تا دانش آموز از وضعیت درسی خود اطلاع پیدا نموده و معلم نیز به نقاط ضعف و قوت کار پی برده و در نهایت اولیای دانش آموزان نیز در جریان تحصیلی فرزندشان قرار می گیرند و مذاکرات لازم وارائه راهکارها ی متقابل بین خانه و مدرسه رقم می خورد این طرح از کار هایی بوده که در طی این دو سال در بین مدارس باب شده است و نتایج خوبی نیز حاصل گردیده است .
23. تشویق دانش آموزان برتر و ساعی با هماهنگی دبیران معمولاً در طول سال تحصیلی و در مناسبت های ضمن سال .
این تشویقات که شامل لوح های سپاس ، لوازم التحریر و ... می باشد به دانش آموزان اهدا می گردد . تا هم آنها پی به اهمیت درس خواندن و رعایت موازین و مقررات ببرند و هم زمینه ای باشد برای سایر دانش آموزان تا بر تلاش خود بیافزایند .
24. فعال سازی آزمایشگاه ها و تجهیز آنها .
این امر با انتخاب 2 نفر متصدی در مجتمع های توحید و خدیجه کبری و نیز در مجتمع های علامه اقبال و الزهرا (سلام ا... علیها) جهت رسیدگی به امورات آزمایشگاه و همچنین سعی در انجام آزمایشات کتب درسی جهت تعمیق یادگیری دانش آموزان انجام شده است . نیازمندی های این آزمایشگاه ها طبق لیست دبیران مرتبط با این فضا در حد مطلوبی فراهم گردیده و تا حال نیز فعالیت خوبی را ارائه داده است .

25. راه اندازی وبلاگ مجتمع و تشویق مدارس جهت راه اندازی وبلاگ .
با توجه به اینکه ارسال گزارشات و نحوه انعکاس عملکرد های مدارس باید بروز و بدون تأخیر باشد ، این طرح در بین مدارس ارائه گردید و باتوجه به الگوگیری از وبلاگ مجتمع کویته ، تمامی مدارس در حال حاضر دارای وبلاگ هستند و فعالیت های خود را روزانه در آن قرار می دهند و جهت هر گونه استفاده از آن در معرض دید ملاحظه کننده گان قرار می گیرد .
26. تشویق دانش آموزان برای شرکت در آزمون جامع ریاضی و علوم و همچنین کنکور آزمایشی .
27. برنامه ریزی برای آزمون تستی مقطع متوسطه و پیش دانشگاهی و کنکور آزمایشی .
با توجه به اینکه مقطع متوسطه از مقاطع حساس آموزشی می باشد ، توجه بیش از حد مسئولین مدارس را به خود اختصاص داده است در همین زمینه یک نرم افزار تحت نام « آزمون یار» توسط مدیریت مجتمع کویته با هزینه بالایی تهیه گردیده و در خصوص استفاده بهینه از آن ، طرح آزمون تستی مقطع متوسطه در سطح شبه قاره ارائه گردید که تا حال دو مرحله آن با موفقیت سپری شده است . از جمله اهداف این طرح عبارت است از :
27 / 1 ـ آشنا کردن دانش آموزان با شیوه سوالات تستی .
27 / 2 ـ افزایش تلاش دانش آموزان در عرصه درسی و تحصیلی .
27 / 3 ـ افزایش سرعت در حل مسائل .
27 / 4 ـ آماده کردن هر چه بهتر دانش آموزان برای رویارویی با آزمون سراسری کشور .
28. معرفی وبلاگ مدیر مجتمع به همکاران و بحث آموزش ضمن خدمت و موضوع IT .
همانطور که میدانیم با رشد سریع و تصاعدی فناوری و افزایش سرسام آور اطلاعات و اکتشافات بشر ، دگرگونی جدی در وضع مراکز اشتغال ، کارخانه ها و مراکز صنعتی بوجود آمدکه سبب شده تا شرایط کار و چگونگی اشتغال افراد نیز تغییر کند . مراکز اشتغال زای جدید ، نیازمند کارمندانی با آگاهی بیشتر و تخصص قویتر را می طلبد که ماده خام آن از سوی مراکز تحصیلی فراهم می آید . لذا مجتمع آموزشی کویته بنا بر تقاضای روز طرح آموزش ضمن خدمت از طریق اینتر نت را نیز پیاده نموده است . مطالب بسیار جالب و پربار از کتاب « مدیریت و کلاسداری جذاب » در وبلاگ مدیریت مجتمع قرار گرفت . و طی ابلاغ به همکاران جهت مراجعه به این سایت و بهره گیری از کتاب مذکور که در پایان از آن آزمون بعمل می آید و کسانی که موفق به احراز نمره مطلوب شوند در ساعات ضمن خدمت همکاران محسوب می گردد . اجرای این طرح توفیق اجباری است جهت نیل به اهداف ذکر شده و افزایش اطلاعات و توانایی همکاران .
29. ارائه طرح سوال توسط همکاران بومی .
جهت آشنا شدن بیشتر همکاران با نحوه طرح سوال ، این مهم در نوبت های اول و دوم سال تحصیلی به آنها وا گذار گردید . پس از جمع آوری سوالات ، توسط دبیران اعزامی در مجتمع کویته مورد ارزیابی قرار می گیرد .بحمدالله دبیران بومی در این زمینه نیز رشد خوب داشته اند و سوالاتی که طرح نموده اند با در نظر داشت بارم بندی و بودجه بندی کتب درسی و سایر موارد لازم در طرح سوال ، توانایی لازم را کسب نموده اند .

30. طرح نظارت بر فعالیت های آموزشی و پرورشی مدارس از طریق راهنمای تعلیماتی و عوامل اجرایی مجتمع مرکزی .
بموجب این طرح فعالیت های آموزشی مدارس با دقت و حساسیت خاصی تعقیب می شود و کلیه همکاران خود را موظف می دانند تا بهترین تدریس را در کلاس درس ارائه دهند و از آنجا که روند فعالیت ها مورد ارزشیابی قرار می گیرد هر یک از همکاران می کوشند تا از سایرین عقب نمانند .
31. تشکیل کلاس های ضمن خدمت در روز جمعه هر ماه .
برگزاری کلاس های ضمن خدمت برای معلمان بومی توسط مسئولین و دبیران اعزامی یکی از کارهای ارزشمندی است که جهت رفع نواقص در مسائل آموزشی مدارس صورت گرفته است . معلمین نیز با وجود مشغله ی فراوان با توجه به نیازمندی خود در جهت به روز در آوردن اطلاعات و معلومات مشتاقانه در این جلسات شرکت می نمایند .

32. تشکیل کلاس های نهضت سواد آموزی .
کلاس های نهضت سواد آموزی در مدارس بر اساس تقاضای اولیای دانش آموزان که همواره مورد استقبال هر دو طرف می باشد دایر گردیده است .این اقدام در تقویت آموزش زبان فارسی در بین خانواده ها تاثیر عمیقی ایجاد نموده است .
33. افتتاح کارگاه های کامپیوتر و تجهیز آنها .
با توجه به نیاز شدید جامعه امروزی در داشتن توان استفاده از ابزارهای نرم افزاری در جهت برقراری ارتباط با جهان پیرامون خود و همچنین تقاضای اکید دانش آموزان مدارس در خصوص راه اندازی کارگاه های کامپیوتر و عنایت بی دریغ مسئولین محترم دفتر مدارس خارج از کشور و همچنین سرپرستی محترم مدارس در شبه قاره ، در سال گذشته دو باب کارگاه کامپیوتر در دو منطقه علمدار و بروری برای مجتمع های علامه اقبال و الزهرا سلام ا... علیها ـ توحید و خدیجه کبری سلام ا... علیها با 9 دستگاه کامپیوتر جدید با سائر تجهیزات از قبیل میز ، صندلی ، محافظ برق (ترانس) کفپوش و پرده افتتاح گردید . با توجه به عنایت بی دریغ سرپرست محترم مدارس در شبه قاره جناب آقای خرازانی در سفری که در بهمن ماه 88 به کویته داشتند پس از بازدید از مدارس ، دستور ایجاد کارگاه کامپیوتر برای مدارس رسول اکرم صلی ا... علیه و آله و سلمان فارسی را نیز صادر نمودند . که هم اکنون این کارگاه راه اندازی شده و در خدمت علاقه مندان قرار گرفته است .

ب ) فعالیت های پرورشی
1. اجرای مراسم آغاز سال تحصیلی (پروژه مهر )
1/1 . در سال تحصیلی جدید ، بهار دانش با عید بزرگ مسلمانان یعنی عید فطر توأم گردیده بود و تقارن این دو شادی ، مراسم بازگشایی مدارس را شور و نشاط دیگر بخشیده بود .
برنامه افتتاح مدارس با حضور معلمان و دانش آموزان و انجمن های اولیاء و مربیان مدارس در حالی برگزار گردید که پلاکارد ها و پارچه های خیر مقدم به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید در جایگاه های مناسب نصب گردیده بود .
2/1 . به صدا در آمدن زنگ مدارس توسط سرپرستان مدارس و تبریک و تهنیت آنان به مناسبت بازگشایی مدرسه و همچنین قبولی طاعات و عبادات همه در ماه ضیافت الله و توصیه های پیرامون رعایت مقررات و پرداختن به درس و عشق و ... .
3/1 . قرائت متن پیام سرکنسول محترم ج .ا .ایران در کویته به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید .
گوشه ای از پیام سرکنسول محترم جناب آقای آرین نژاد :
« تقارن بهار دانش با بهار بینش و عید مهر و مهرورزی با عید رمضان را به تمامی دست اندر کاران تعلیم و تربیت بویژه معلمان و دانش آموزان پر تلاش و سخت کوش تهنیت و شادباش می گویم و امیدوارم در این ایام مبارک ، مشام جانتان با نسیم روحانی مهر عطرآگین شده باشد . بی گمان تمام خواستن ها و باید ها ، گزیر و گریزها زمانی عینیت می یابد که بدانیم جایگاه تحقق آن فضای تعلیم و تربیت و بستر آموزش و پرورش است . بنا بر این معلمان با زمزمه محبت و هجی کردن مهرورزی و دانایی نسل نو را برای رسیدن به اهداف مقدس و متعالی جمهوری اسلامی شکوفا و محیا می نمایند . متعاقباً از دانش آموزان عزیز می خواهم که قدر این ایام را بدانند و لحظه ای از علم آموزی و معرفت اندوزی غافل نشوند و پاسدار حرمت معلمان خود باشند . بنده در اینجا فرصت را مغتنم شمرده و به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران در کویته مراتب تقدیر و سپاس خود را از دولت دوست و برادر ، پاکستان بخاطر موافقت و همراهی در اداره ی مدارس بومی اعلام می نمایم . درپایان سخن مجدداً بازگشایی گلستان تعلیم و تربیت را به تمامی فرهنگیان ، دانش آموزان و والدین گرامی تبریک و شادباش می گویم و امیدوارم در پناه خدای قادر متعال سال خوش و موفقی را پیش رو داشته باشید .»
4/1 . قرائت متن پیام مدیر مجتمع آموزشی بمناسبت بازگشایی مدارس .
بخش هایی از پیام مدیریت مجتمع در کویته :
« بیا تا گل برافشانیم و می در ساغر اندازیم فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو دراندازیم»
« طبق فرمایشات مقام معظم رهبری که امسال را سال اصلاح الگوی مصرف نامگذاری فرمودند ، ضمن تاکید بر عمل به فرمایشات معظم له در تمام زمینه ها ، سال جدید تحصیلی و جشن مهر و بازگشایی باب تعلیم و تربیت رسمی را بر شما همکاران سختکوش و پرتلاش مبارک باد می گویم . شمایی که حرفه معلمی ، شغل ، عشق و تمام زندگی تان است . شمایی که تمامی کودکان معصوم و نوجوانان عزیز را فرزند خود می دانید . شمایی که از من و منیت بدر آمده اید و به ما پیوسته اید . زندگی فراز است و نشیب . زندگی سفید است و سیاه و هنر زندگی کردن در شناخت است . شناخت خود ، شناخت و درک دیگران و سعی در ساختن . بیایید همه باهم تصمیم بگیریم که بسازیم . کودک تو فرزند من است و همه دانش آموزان فرزندان ما و ما همه باهم باید در پرورش این گل های زندگی بکوشیم . »
5/1 . عبور دانش آموزان از زیر قرآن و هدایت آنان به کلاس های درس .
2. برگزاری جشن روز جهانی کودک و اهدای هدیه به کودکان .
3. تشکیل گروه های سرود برای اجرای مراسم های ضمن سال .
4. برپایی مراسم ها و ایام ا... ها بصورت فعال در مدارس .
5. بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی .
به همین مناسبت فضا های کتابخانه مدارس غبار روبی و گرد گیری شدند و دانش آموزان عزیز و معلمین بزرگوار هر کدام در خور وسع و توان به کتابخانه مدارس کتاب هدیه نمودند . همچنین نمایشگاه های زیبایی از کتب مختلف در مدارس برگزار گردید . یکی دیگر از فعالیت هایی که در کتابخانه ها انجام گرفت لیست برداری ، شماره گذاری و تنظیم کتب کتابخانه ها بود .

6. تشکیل ستاد اقامه نماز .
به منظور تشویق و ترغیب دانش آموزان به ادای این فریضه الهی بصورت دسته جمعی و شرکت در نماز جماعت و فضیلت نماز جماعت ، همه روزه پس از مراسم ظهر گاهی دانش آموزان در صف های منظم و به امامت یکی از مسئولین مدارس این مهم را بجای می آورند .
7. برگزاری انتخابات شورای دانش آموزی .
به منظور مشارکت دانش آموزان در امورات جاری مدرسه و نهادینه کردن مقررات آموزشگاه و استفاده از نظرات و پیشنهادات دانش آموزان همه ساله در آبانماه انتخابات شورای دانش آموزی انجام می گیرد . قبل از برگزاری انتخابات معمولاً کاندیدا ها دست به تبلیغات گسترده ای در سطح مدرسه می زنند که این امر با نصب پوستر های کاندیدا و ارائه کارکرد های وی در معرض دید همه گان قرارمی گیرد . سپس در موعد مقرر کلیه دانش آموزان در صف های منظم در سر صندوق های رأی حاضر شده و پس از دریافت برگ رأی معتبر از آموزشگاه جهت جلوگیری از هر گونه تخلف احتمالی ، به کاندید مورد نظر خود رأی می دهند . در پایان امر با حضور کلیه کاندیدا ها و عوامل اجرایی مدرسه ، آرای شمارش شده و مطابق با دستور العمل اجرایی شورای دانش آموزی منتخبین معرفی و اعلام می گردند جالب است در برخی مدارس اعضای منتخب شورای دانش آموزی از هواداران خود و کلیه معلمین پذیرایی بعمل می آورند .

8. بزرگداشت 13 آبان ، روز دانش آموز و تسخیر لانه جاسوسی و تبعید حضرت امام (ره) .
9. جلسات متعدد با شورای دانش آموزی مدارس .
10. تشکیل کمیته بهداشت در مدارس .
11. تشکیل کمیته انضباطی و مشارکت دانش آموزان در برقراری نظم و انضباط .
12. مراسم شهادت امام جعفر صادق علیه السلام .
13. برگزاری جشن میلاد امام رضا علیه السلام .
14. برگزاری مسابقه بزرگ غدیر در سطح دانش آموزان ، اولیاء و همکاران و اهداء تندیس غدیر به عنوان هدیه به 90 نفر
15. مراسم استقبال از سرپرست محترم مدارس ج .ا.ایران در شبه قاره هند .
حضور سرپرست محترم مدارس در شبه قاره هند جناب آقای خرازانی به مدارس همواره موجب خیر و برکت بوده است چون ایشان ضمن بازدید از فضا های آموزشی و نحوه عملکرد مدارس ، ضمن تشویق و ترغیب دانش آموزان به درس و مشق و هدایت معلمین جهت ارائه خدمت بهتر و همچنین رفع نیازمندی های مدارس اقدامات مفید و شایسته ای را انجام داده اند . که جا دارد برای ایشان و تمامی خدمت گذاران به اسلام و مسلمین آرزوی توفیق مزید و دعای خیر بنماییم .
16. مراسم عزاداری بمناسبت شهادت امام محمد تقی علیه السلام .
17. انتشار نشریه ماهانه از طرف شورای دانش آموزی مدارس با هماهنگی مربیان محترم پرورشی .
18. نشست با مشاوران تحصیلی و تربیتی مدارس برای فعال سازی مشاوره در سطح مدارس .
19. برگزاری مراسم شهادت امام محمد باقر علیه السلام .
20. برگزاری دعای عرفه و روز نیایش . با حضور اولیاء و کلیه دانش آموزان و جشن عید قربان .
21. برگزاری مراسم با میلاد سعادت امام هادی و برنامه های مولودی .
22. برگزاری جشن بزرگ عید ولایت و امامت در کلیه مدارس با حضور کلیه اولیای گرانقدر دانش آموزان و اهداء جایزه به برترین های درسی و تربیتی .
23. برگزاری مراسم سوگواری در ایام محرم .
قبل از فرا رسیدن ایام محرم و عزاداری سالار شهیدان حضرت امام حسین علیه السلام فضا های راهروها و حیاط مدارس و دیوار سیاه پوش و شعار هایی در خصوص بزرگداشت ایام محرم مرتب گردید و برنامه های گوناگونی همچون عزاداری ، نوحه خوانی و سینه زنی و صحبت و سخنرانی پیرامون آشنایی دانش آموزان با نهضت حسینی در دهه محرم و همچنین قرائت زیارت عاشورا تا اربعین حسینی در مراسم آغازین مدارس با در نظرداشت وقت و زمان انجام می شد . بمناسبت همین ایام نذوراتی که از طرف مدارس با مشارکت دانش آموزان تهیه شده بود من جمله : آش نذری ، شیربرنج ، بریانی بین دانش آموزان و همکاران توزیع گردید .

24. برگزاری ایام ا... دهه فجر .
1/24 . دهه مبارک فجر همه ساله با شور وشوق فراوانی در مدارس با اجرای برنامه های متنوعی از قبیل آذین بندی فضا ها و راهروهای مدارس و کلاس های درس ، اجرای سرود ، شعر ، دکلمه ، ایراد خاطره های دوران انقلاب توسط دبیران اعزامی و ... هر روز در مراسم آغازین مدارس با در نظر داشت وقت و زمان برگزار می گردد .
2/24 . برگزاری مسابقات ورزشی و فرهنگی دهه مبارکه فجر .
3/24 . برپایی مراسم 22 بهمن و سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران . با توجه به برنامه ریزی های لازم که قبل از آغاز دهه فجر در مجتمع مرکزی با سرپرستان مدارس صورت می گیرد ، ستاد برگزاری مراسم جشن پیروزی انقلاب اسلامی در مدارس تشکیل می شود . این ستاد ضمن پی گیری روزانه برنامه های دهه فجر موظف است تا بهترین برنامه ها را از بین آنها انتخاب نموده و در روز مراسم عمومی گلچین برنامه ها اجرا می شود . امسال مراسم جشن پیروزی انقلاب حال و هوای دیگری داشت زیرا این جشن ها در خارج از فضای آموزشگاه ها و در تالار های نزدیک مدارس برگزار گردید . چون هم برای دانش آموزان تازگی داشت و هم اینکه کیفیت برگزاری مراسم بسیار بالا بود .

25. مراسم رحلت جانگداز پیامبر گرامی اسلام صلی ا... علیه و آله و سلاله ی پاک آن حضرت امام جعفر صادق علیه السلام .
26. ویژه برنامه شهادت حضرت امام رضا علیه السلام .
27. ویژه برنامه سالروز شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام و آغاز امامت حضرت ولیعصر عج ا... تعالی فرجه .
28. مراسم بزرگ میلاد پیامبر اکرم صلی ا... علیه و آله و گرامیداشت هفته وحدت .
بمناسبت هفته وحدت برنامه ایراد سخن توسط دانش آموزان و ایجاد انگیزه در دانش آموزان و قدرت حضور در مقابل جمع و ایراد مطلب ، مسابقه سخنرانی توسط دانش آموزان تحت عنوان پیامبر رحمت و دوستی انجام شد که در مراسم جشن میلاد به برترین ها جوایزی به رسم یادبود اهداء گردید .
29. ویژه برنامه گرامیداشت روز شهدا در مدارس .
30. برگزاری جشن فارغ التحصیلی برای اولین بار در سطح مجتمع که با استقبال چشم گیر دانش آموزان و معلمین همراه بود .
31. اهداء 250 دست لباس دوخته شده به دانش آموزان از سوی سرکنسول محترم ج .ا .ایران در کویته .

ج ) اداری و مالی
1. اجرا طرح شاداب سازی مدارس و رنگ آمیزی ساختمان های مدارس تحت پوشش .
2. تجهیز کارگاه کامپیوتر و برنامه ریزی جهت استفاده هرچه بیشتر از امکانات موجود .
3. افتتاح کارگاه کامپیوتر مدارس رسول اکرم صلی ا... علیه و آله و سلمان فارسی .
4. خرید تجهیزات آزمایشگاهی و اختصاص متصدی آزمایشگاه به مدارس .
5. خرید ملزومات و وسایل ورزشی ، دفتری ، اداری و پرورشی برای مدارس .
6. خرید ویدیو پرژکتور .
7. خرید 3 دستگاه ویدئو سی دی .
8. خرید سه دستگاه ضبط صوت برای مدارس .
9. خرید یک دستگاه موتور سیکلت جهت مجتمع .
10. برنامه ریزی جهت پرداخت هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان مقطع پیش دانشگاهی که از منطقه بروری به منطقه علمدار می آیند
11. خرید 4 تخته قالی 12 متری ـ 10 موکت 11 متری برای مدارس .
12. خرید جانماز برای جشن تکلیف دانش آموزان پایه سوم ابتدایی .
13. برنامه دیدار سرپرستان مدارس با سر کنسول محترم ج .ا .ایران در کویته .
طبق برنامه ریزی قبلی این دیدار به مناسبت عرض تبریک دهه مبارکه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران خدمت سرکنسول محترم ج .ا .ایران در کویته جناب آقای آرین نژاد صورت گرفت . یکنفر از همکاران به نمایندگی از سایر حضار مراتب تقدیر و تشکر خود را از نظام مقدس ج .ا .ایران و خدمات شایسته و ارزشمند مجتمع آموزشی ج .ا .ایران در کویته اخصاً پشتیبانی های ایشان از مدارس را که موجب تعمیق پیوند برادری ، بین ملت ها گردیده تقدیم نماینده ی محترم ج .ا .ایران نمود . سرکنسول محترم نیز ضمن فرمایشات خود جهت پر بار شدن بیشتر فعالیت ها در مجتمع و همچنین جهت دانش افزایی معلمین ضرورت استفاده از کلاس های ضمن خدمت را امری مغتنم برشمرد و بیان داشتند باید مدارس ج .ا .ایران از هر لحاظ برای دیگران باید بعنوان نمونه و الگو باشد . در این دیدار و با توجه به فرصت پیش آمده ، یک سری تقاضا از قبیل بحث بورسیه تحصیلی و تبادل دانشجو صورت گرفت که ایشان با سعه صدر اشاره داشتند که این امور را پی گیری خواهند نمود .
14. تشکیل جلسات مختلف با سرپرستان مدارس .
15. پی گیری مسائل و مشکلات دانش آموزان بومی (بورسیه تحصیلی ، تائید مدارک ، پذیرش در دانشگاه و ...)
16. اقدامات لازم جهت پرداخت بموقع حقوق همکاران .
17. رایزنی ها با سرکنسول افغانستان در کویته و همچنین رئیس آموزش و پرورش کویته برای حل مشکلات دانش آموزان جهت ادامه تحصیل .
18. تشریف فرمایی سفیر محترم ج .ا .ایران در پاکستان جناب آقای شاکری به کویته و مجتمع مرکزی .

19. برگزاری جلسات عمومی با کلیه همکاران مجتمع .
در این گرد همایی ها معمولاً ضمن انتقال معلومات و نکات مهم آموزشی و پرورشی به معلمین و ارائه راهکارهای جدید آموزشی به آنها از عوامل اداری ، آموزشی و خدماتی که فعالیت آنها نسبت به بقیه برتر بوده است با اهداء لوح سپاس و وجه نقد تقدیر بعمل می آید که این امر موجب تحرک و پویایی در بین همکاران می گردد .
السلام علیک ایهاالعلم المنصوب و العلم المصبوب و الغوث و الرحمة الواسعة وعدا غیر مکذوب
سلام بر تو ای پرچم افراشته و ای دانش ریخته و انباشته
و ای فریادرس بی کسان و درماندگان و ای رحمت بی کران، وعده ای خالی از دروغ و همراه با راستی و صدق
والسلام علیکم
کرامت کاظمی
مدیر مجتمع آموزشی ج .ا .ایران در کویته پاکستان
فروردین ماه 1389

۱۳۸۹ اردیبهشت ۱, چهارشنبه

گزارش جلسه ی انجمن اولیاء و مربیان

گزارش جلسه ی انجمن اولیاء و مربیان

در روز دوشنبه 30/1/89 و در ساعت 5 بعد از ظهر جلسه انجمن اولیاء و مربیان مجتمع آموزشی ج .ا .ایران در محل مجتمع با حضور اولیاء دانش آموزان برگزار شد .
مواردی که در این جلسه مورد بحث و گفتگو قرار گرفت عبارتند از :
1 ـ ارائه گزارش فعالیت های 6 ماهه مجتمع
2 ـ امتحانات نوبت دوم (خرداد ماه)
3 ـ هفته بزرگداشت مقام معلم









با تشکر
کرامت کاظمی
مدیر مجتمع ج .ا .ایران در کویته

۱۳۸۹ فروردین ۳۰, دوشنبه

گزارش سفر مدیر مجتمع آموزشی کویته به شهر اسلام آباد

جلسه مدیران مجتمع های آموزشی ج .ا .ایران در پاکستان در محل مجتمع آموزشی امام حسین علیه السلام اسلام آباد









با هماهنگی ، برنامه ریزی و اعلام قبلی از طرف سرپرستی مدارس ج .ا .ایران در شبه قاره هند جلسه مدیران در شهر اسلام آباد در تاریخ 22/1/89 رأس ساعت 9 صبح در محل مجتمع اموزشی امام حسین علیه السلام با حضور مدیران مدارس شهر کراچی ، کویته ، لاهور و اسلام اباد و همچنین سرپرست محترم مدارس جناب آقای خرازانی و معاونت محترم امور مالی سرپرستی جناب آقای نیک پور در مورد مسائل ذیل به تبادل نظر و ارائه راهکار پرداختند :




















1 ـ تلاش جهت اتمام کتاب .

2 ـ توجه ویژه به دانش آموزان و بالا بردن روحیه آنها در اوقات پایانی سال تحصیلی .

3 ـ فعالیت گروه های آموزشی و اختصاص 5 نمره به فعالیت همکاران در این زمینه .

4 ـ تمهید مقدمات امتحانی جهت برگزاری امتحانات خرداد ماه 89.

5 ـ دقت در برگزاری امتحانات .

6 ـ دقت در انتخاب واحد دانش آموزان .

7 ـ ارسال اطلاعات به سرپرستی .

8 ـ توجه به تحقیق پایان ماموریت همکاران .

9 ـ اقدام به موقع در تنظیم فرم ارزشیابی مخصوص همکارانی که آخر خرداد پایان ماموریتشان می باشد .

10 ـ حفظ روحیه همکاران و خانواده ها .

11 ـ هفته بزرگداشت مقام معلم و اجرای مطلوب آن .

12 ـ دقت ، نظم و صحت در تنظیم اسناد مالی و آشنایی با دستور العمل های مالی .

13 ـ ساماندهی نیرو ها در سال آتی و نحوه تمدید ماموریت همکاران .

14 ـ لزوم حفظ شأن مامورین در خارج از کشور .

15 ـ نحوه تسویه حساب با مامورین و پرداخت حقوق .

16 ـ لزوم تدوین تجارب مامورین در پایان ماموریت و ارائه پیشنهادات و انتقادات در طول یا پایان ماموریت شان .

این جلسات که در 2 روز کاری فشرده برگزار گردید با بازدید از مجتمع ج .ا .ایران در اسلام آباد و دیدار با سفیر محترم ج .ا .ایران در اسلام آباد جناب آقای شاکری به پایان رسید و همکاران از رهنمود های ایشان نهایت استفاده بردند که جا دارد از نگاه زیبا و نگرش بسیار ارزشمند ایشان به معلم و آموزش و پرورش تشکر و قدر دانی نماییم و برای ایشان از خداوند طول عمر با عزت همراه با سلامتی و شادکامی خواهانیم .










با تشکر

کرامت کاظمی

مدیر مجتمع آموزشی ج .ا .ایران در کویته







۱۳۸۹ فروردین ۲۴, سه‌شنبه

18 الی 24 فروردین ، هفته بهداشت مدارس

توصیه های بهداشتی به دانش آموزان


18 تا 24 فروردین ماه در کشور ما به نام "هفته بهداشت مدارس" نامگذاری شده است.
فرا رسیدن "هفته بهداشت مدارس" بهانه ای شد تا موارد زیر را در مورد رعایت بهداشت و حفظ سلامت و یادگیری بهتر دروس در به دانش آموزان یادآوری کنیم:
1) قبل از غذا خوردن و پس از توالت رفتن دستان خود را با آب و صابون بشویید.
2) برای مطالعه و نوشتن، فاصله مناسب صفحه با چشم های خود را رعایت کنید.
3) هرگز با دست آلوده یا دستمال کثیف چشمان خود را نمالید.
4) از فرو کردن مداد، خودکار و سایر چیزهای نوک تیز در گوش های تان خودداری کنید.
5) هرگز مداد، پاک کن و وسایل آلوده را به دهان نبرید.
6) هر هفته ناخن های خود را کوتاه کنید تا سلامت بمانید.
7) بهتر است شب ها زود بخوابید تا صبح سرحال و بانشاط به مدرسه بروید.
8) از دستفروش ها و دروه گردها خوراکی نخرید چون بیمار می شوید.
9) در زنگ تفریح، خوراکی هایی را بخورید که از خانه آورده اید یا از بوفه سالم مدرسه خریده اید.
10) مدرسه خانه دوم شماست، آن را تمیز نگه دارید.
11) پس از آمدن از مدرسه دست ها، صورت، پاها و جوراب های خود را با آب و صابون بشویید.
12) همیشه هنگام عطسه یا سرفه جلوی دهان و بینی خود را با دستمال کاغذی بگیرید و بعد آن را در سطل زباله بیندازید.
13) آب دهان خود را روی زمین نریزید.
14) از خوردن شکلات و شیرینی زیاد بپرهیزید.
15) در مدرسه، لیوان، حوله یا دستمال، صابون و مسواک مخصوص خودتان را همراه داشته باشید.
16) خوردن خوراکی های کم ارزش مثل پفک، چیپس، لواشک، یخمک و آب نبات باعث ضعف، لاغری و کندذهنی شما می شوند. بهتر است به جای آن ها از نان و پنیر، تخم مرغ، گردو، آجیل، میوه های تازه یا خشک مثل خرما، کشمش، انجیر و توت خشک استفاده کنید.
17) مواظب دندان های خود باشید و با آن ها پسته، فندق و بادام نشکنید.
18) بهتر است پس از هر بار خوراکی خوردن، دهان خود را با آب بشویید و مسواک بزنید.
19) اگر می خواهید بهتر رشد کنید، درس را بهتر یاد بگیرید و بیشتر بتوانید بازی کنید، باید هر روز صبح، صبحانه کاملی بخورید.
20) کودکان مدرسه ای علاوه بر صبحانه و ناهار و شام، به دو میان وعده خوراکی نیاز دارند.
21) در روزهایی که نیاز ندارید، کتاب و دفتر اضافی در کیف خود نگذارید.
22) از پوشیدن کفش تنگ پرهیز کنید.
23) موقع رفتن به مدرسه موهای خود را شانه کنید و بهتر است شانه کوچکی در جیب خود داشته باشید.
24) هفته ای 2 تا 3 بار، به خصوص بعد از ورزش به حمام بروید و خود را خوب بشویید.
25) اگر چشمان شما نوشته های روی تخته را خوب نمی بینند به معلم و والدین خود بگویید تا شما را پیش چشم پزشک ببرند.
26) اگر موقع املا نوشتن زیاد عقب می افتید و بعضی کلمه ها را خوب نمی شنوید، به معلم و والدین خود بگویید تا شما را نزد پزشک ببرند.
27) در ماشین در حال حرکت کتاب نخوانید.
28) اگر هنگام بازی چیزی در چشم شما رفت، چشم خود را نمالید، بلکه آن را زیر شیر آب بشویید.
29) دانش آموزان ورزشکار بهتر است از لباس های زیری که نخی هستند، استفاده کنند.
30) بهتر است وقتی از مدرسه به خانه برمی گردید، پس از کمی استراحت مشق هایتان را بنویسید و درس های تان را بخوانید تا آن ها را بهتر یاد بگیرید.
31) با والدین و مربیان خود صحبت کنید و همه فکرها و مشکلات خود را با آن ها در میان بگذارید.
32) شب امتحان زود بخوابید تا صبح زود بلند شوید و صبحانه کافی بخورید تا بهتر امتحان دهید.
33) اگر امتحان برای شما هدف نباشد، بلکه یاد گرفتن درس ها هدف باشد، دیگر اضطراب امتحان را نخواهید داشت.
34) موقع امتحان ابتدا سئوال های راحت تر را جواب دهید و بعد روی سئوال های مشکل تر فکر کنید تا دچار کمبود وقت و اضطراب نشوید.
35) میز مطالعه شما باید از هر چیزی که حواس تان را پرت می کند خالی باشد و در نور کافی و وضعیت جسمی مناسب (یعنی درست نشستن) مطالعه کنید.
36) ناخن های خود را نجوید چون بیمار می شوید.
37) هنگام نشستن در کلاس کج و قوزکرده ننشینید تا کمتر خسته شوید.
38) قوزکرده یا خوابیده مشق نوشتن و درس خواندن، برای سلامتی بسیار مضر است.
39) هنگام عبور از خیابان های شلوغ، از پل های عابر پیاده یا قسمت های خط کشی شده عبور کنید.
40) از دویدن و بازی کردن در خیابان ها پرهیز کنید.
41) زنگ تفریح برای استراحت شماست، بنابراین همیشه به حیاط مدرسه بروید و از هوای آزاد استفاده کنید.
42) هنگام راه رفتن یا بازی کردن در محیط مدرسه، هرگز دیگران را هُل ندهید.
43) هنگام ورزش و بازی از کفش های ورزشی مناسب استفاده کنید.
44) در خودروی درحال حرکت، دست یا سر خود را از پنجره بیرون نبرید.
45) قبل از خواب و پس از هر وعده غذا مسواک کنید تا دندان هایی تمیز و سالم، و دهانی خوشبو داشته باشید.
46) خوردن میوه و سبزی در طول روز برای حفظ سلامت شما لازم است.
47) از ریختن زباله در محیط مدرسه خودداری کنید تا بیمار نشوید.
48) هرگز چیزی را به طرف دیگران پرتاب نکنید به خصوص اگر نوک تیز یا سنگین باشد.
دو توصیه به والدین:
1) احترام و تشویق به موقع، موجب رشد شخصیت و استعداد کودک است.
2) توهین و تنبیه بدنی، مانع رشد شخصیت و فراگیری کودک است.

۱۳۸۹ فروردین ۱۴, شنبه

سال نو مبارک

بسم الله الرحمن الرحیم

همه موسم تفرج به چمن روند و صحرا

تو قدم به چشم من نه ، بنشین کنار جویی

بهار آمد و سال جدید از راه رسید یکسال دیگر هم از زمستان سخت دنیا گذشت . اما آیا بهار 89 به بهار عمر زمین خواهد پیوست ؟

یا صاحب الزمان ، مولای من هر سال که می آید با خود می گویم آیا می شود که امسال روی زیبایت را ببینم ! و گهر از دُر کلامت بچینم ؟ آیا امسال سال رهایی از ستم ستمگران و کبرمستکبران خواهد بود ؟ دعا می کنم تا خداوند به ما هدیه بزرگ الهی را که همان ظهور توست در این سال عطا بفرماید. آمین یا رب العالمین .

فرا رسیدن سال 1389 را به شما عزیزان تبریک گفته از خداوند توفیق طاعت و سعی تلاش را خواستاریم . همچنین در سال جاری که از سوی مقام معظم رهبری سال همت مضاعف و کار مضاعف نامیده شده ، همت و کاری را مسئلت داریم که ما را به آرزوی دیرینه بشر یعنی فرج مولایمان برساند . انشاء الله

تقدیم به بهاری ترین بهار

همه هست آرزویم که ببینم از تو رویی

به کسی جمال خود را ننموده ای و بینم

به ره تو بس که نالم زغم تو بس که مویم

همه خوشدل این که مطرب ، بزند به تار چنگی

چه شود که راه یابد سوی آب ، تشنه کامی

شود اینکه از ترحم ، دمی ای سحاب رحمت ؟!

بشکست اگر دل من ، به فدای چشم مستت

همه موسم تفرج به چمن روند و صحرا

زچه شیخ پاکدامن ، سوی مسجدم بخواند

چه زیان تو را ، که من هم برسم به آرزویی

همه جا به هر زبانی بود از تو گفتگویی

شده ام زناله نایی ، شده ام زمویه مویی

من از آن خوشم که چنگی بزنم به تار مویی

چه شود که کام جوید ، زلب تو کام جویی ؟

من خشک لب هم آخر ، ز تو تر کنم گلویی؟

سرخُمّ می سلامت ، شکند اگر سبویی

تو قدم به چشم من نه ، بنشین کنار جویی

رخ شیخ و سجده گاهی ، سر ما و خاک کویی